Karlskoga

Karlskoga fick sitt namn 1589 av Kung Karl IX som såg denna plats som sina egna skogar. Denna stad ligger i Värmland och innan Kung Karl IX döpte om det så kallades det för två olika saker. Området som låg kring Karlskoga socken kallades Bodaskogen och det område som låg vid sjön Möckeln kallade Möckelns bodar eller Myklesboda. Karlskoga har varit välkänt för sitt järnbruk, Bofors och det tillverkades bland annat kanoner här. Karlskoga är även platsen där Alfred Nobel skrev sitt testamente som gällde Nobelpriserna. I Björkborns herrgård, där Nobel bodde sina sista tre år finns det idag ett Nobelmuseum med uppfinnarverkstad för barn. Karlskoga erbjuder dock mångt mycket mer än bara detta.

Se och göra i Karlskoga

Karlskoga är staden där naturen ligger runt hörnet. Sjön Möckeln gör att det finns många naturupplevelser att företa sig i denna stad. Kring sjön finns det vandringsleder, kanotleder och mycket mer. Ett annat äventyr som ligger i denna stad och som många uppskattar att besöka är Boda Borg. Detta är en slags upplevelsepark där man likt Fångarna på fortet ska utföra uppdrag med mera.

Karlskoga är även platsen där Alfred Nobels herrgård ligger som vi redan nämnt. Detta museum är väl värt ett besök. I närheten av Karlskoga, närmare Örebro så finns Arbetarmuseet Gråbo som även det är värt att ta sig till och se. Här får du se tidstypiska arbetarhem från 1885, 1918 och 1942.

Om du gillar shopping så erbjuder Karlskoga ett spännande utbud. Det finns en blandning av modern shopping och genuina hantverk. Du hittar flera hantverksbutiker, konstcentrum och ateljéer här. Det finns även ett stort utbud av klädbutiker så väl som butiker med heminredning och annat om du besöker shoppinggatorna i centrum av staden.

Äta i Karlskoga

Karlskoga är den stad som har flest pizzor och är även hemstaden för kebabpizzan. Dock är utbudet större än så och det finns gott om olika restauranger i denna stad. Det finns mat från olika delar av världen att hitta längs huvudgatorna i centrum. Det finns även pubar som bjuder på senare nöjen om det är något som lockar.

Bo i Karlskoga

Om du ska uppleva och se allt som denna stad har att erbjuda så är det bra att boka in dig på ett hotell i Karlskoga. Det finns alternativ som passar de flesta plånböcker. Så boka in dig på ett passaden hotell i Karlskoga och passa på at njuta av vad staden har att erbjuda.